Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa

Detta receptet är sjuukt gott (!) och rekomenderas verkligen, demmer från tidningen allt om mat (nr 2) och jag säger bara: TESTA!

Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa 4 portioner
  • 500g kycklingfiléer
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk + 2 msk pressad citron
  • 1 msk honung
  • Salt & peppar

  • 1½ dl quinoa
  • 250 g fänkål
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ msk olivolja
  • Salt & peppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 kruka dill (går lika bra med fryst, smaka av)
     

1.Skär filéerna i 2 * 2 cm stora bitar, blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera ca 15 minuter. Trä upp kycklingen på spett. 2. Skölj quinoan noga i hett vatten, koka enligt anvisningarna på paketen. Skiva fänkålen tunnt och halvera tomaterna. 3. Fräs tomaterna i olja hastigt, tillsätt fänkål och quinoa. Smaka av med salt, peppar och sitronsaft, tillsätt dill och rör om. 4. Stek spetten ca 7-10 minuter eller tills de är genomstekta.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback