Jordnötsnudlar

Denna maträtt är riktigt god, och lätt att göra.
Det är ett recept från Nigella som jag har gjort om så att det passar oss här hemma,
och vad vi brukar ha i kylen/skafferiet. Det funkar jättebra att göra den dagen innan och sen äta den
till lunch, värm den då i micron.



4 portioner

     3 salladslökar
     • 1 röd paprika
     • 125g sockerärter
     • 280g böngroddar
     250g äggnudlar

     • 1½ msk olja 
     •
1½ msk soja
     • 3 msk sweet chili sås
     • 100g jordnötssmör
     • ½ dl vatten
     • 3 msk limejuice
     • 1 tsk salt

     • 20g sesamfrön
     • 1 kruka koriander

Gör såhär

1. Strimla salladslöken. Skölj och strimla paprikan. Koka sockerärterna snabbt osch spola kallt. Skölj böngroddarna.
2. Koka nudlarna enligt paketen, häll av och sköj med kallt vatten. Glanda med lök och grönsaker i en skål.
3. Vispa olja, soja, chili sås, jordnötssmör, vatten, lime och salt jämnt. Häll över salladen och blanda noga.
4. Plocka och finhacka koriandern och strö den samt sesamfröna över salladen.

carolina

smarrrrr!! du tar sjukt fina matbilder! =)

2009-10-04 / 01:01:06
URL: http://acarolinas.blogg.se/
sofie

Ååå....det låter smaskigt!! Gjort något liknande för längesen. Får nog testa ditt recept....

2009-10-06 / 13:55:14
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Jenny

Låter jätte gott! nudlar har man ju inte öst i sig sen man sluta studera.

2009-11-27 / 21:18:16
URL: http://www.matlust.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback