Morotskaks cupcakes
Finns det något härligare än cupcakes?
Jag är en riktig sucker för de här små bakelserna.
Här kommer ett jättegott recept på morotskaka fast i cupcake form,
med många goda kryddor och smaker. Saffran går att utesluta ifall ni inte gillar det.
24 små cupcakes
• 3 ägg
• 3 dl socker
• 3 dl vetemjöl
• 1 tsk vaniljsocker
• 3 tsk bakpulver
• 1 nypa salt
• 1½ tsk kanel
• 1 tsk kardemumma
• 2 tsk ingefära
• 1 uns saffran
• 1 krm vaniljpulver
• 1½ dl rapsolja
• 4½ dl rårivna morötter
• 60 g mjukt smör
• 100 g philadelphiaost
• 5 dl florsocker
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter.
3. Placera muffins formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4. Tärna smöret och rör samman med philadelphiaost och florsocker. Ställ i kylskåpet 10 minuter och bre på cupcakesen.