Rabarberkräm
En ritkigt god kräm som är lätt som en plätt att göra.
Passar bra att ha i tårtor istället för sylt eller liknande.
Eller att bara äta som den är. Strö gärna över lite strösocker och servera med mjölk till.
Passar bra att ha i tårtor istället för sylt eller liknande.
Eller att bara äta som den är. Strö gärna över lite strösocker och servera med mjölk till.
4 portioner
- 6 stycken rabarberstjälkar
- 4 dl vatten
- 1 dl socker
- 3 msk potatismjöl
Gör såhär
1. Skölj och ansa rabarbern. Skär den sedan i 2 cm tjocka bitar.
2. Koka upp vattnet tillsammans med socker, lägg i rabarbern och koka tills den är mjuk.
3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll ner i rabarbern under omrörning.
4. Låt koka upp under omrörning. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.