Cannelloni fyllda med spenat och pesto

Detta gjorde vi till middag idag. Det bästa är att man kan ju ändra fyllningen till att ha i-princip vad man vill. Jag tycker det är lättast att ha spenat som "basen" i fyllningen men man kan ju alltid testa sig fram. Denna varianten känns lite lyxig på en lördagskväll i alla fall med tanke på de soltorkade tomaterna.




Cannelloni fyllda med spenat och pesto 4 portioner

  • ca 200 g frusen spenat
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g champinjoner 
  • 40 g soltorkade tomater
  • 2 msk röd pesto 
  • Salt och peppar

  • 250 ml grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt och Peppar
  • 1 msk balsamvinäger

  • 10 pastarör
  • 150 g fetaost

1.
Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skiva svampen och soltorkade tomater och lägg tillsammans
med spenaten i en kastrull. Rör om tills spenaten är tinad, och rör då ner
delade tomater, pesto, salt och peppar. 3. Koka upp grädden med
pressad vitlök, vinäger, salt och peppar. 4. Koka pastarören i 4 minuter och
lägg dem sedan i kallt vatten. 5. Fyll rören med röran, lägg dem i en smord
form och häll grädden över. Smula sedan fetaosten över och grädda i ugnen
i 20 min .

Yogurtbröd

Detta bakar vi väldigt ofta här hemma, eller jag bakar det åt min kära moder som aldrig har ork nog att göra det själv :o)
Detta var faktiskt det första grova brödet jag klarade av att äta (tidigare i mitt liv var det hönökaka som gällde) då det inte blir lika salt som de flesta grova bröd man köper och med ett perfekt tuggmotstånd. Sen är det ju gott med frön i bröd :o)
Sen är ju brödet så oerhört lätt att baka då det inte behöver jäsa alls.

Tips! Om du vill kan du byta ut hälften av vetemjölet mot sojamjöl för ett proteinrikare bröd.


  


Yogurtbröd 2 limpor


1 liter lättyogurt
• 5 tsk bikarbonat
• 1½ tsk salt
• 4 dl fullkornsvetemjöl
• 5 dl grahamsmjöl
• 2 dl vetekli
• 2 dl fiberberikade havregryn
• 2 dl vetegroddar
• 1 dl grovt rågmjöl
• 1 dl linfrön
• 1 dl solroskärnor
•  Margarin
• Sesamfrön

1. sätt ugnen på 175°. 2. Blanda yogurt, bikarbonat och salt. 3. blanda ner de andra ingredienserna. 4. Smörj 2 brödformar och strö sesamfrön i dem. 5. Fördela degen i de två formarna och ställ in i nedre delen av ugnen i 1½ timma.
6. Låt svalna av på galler under en bak-duk

Min egen B&J

Yupp you heard me, jag gör som alla andra (jag vet jätte orginellt) och skapar min egen B&J glass :o)
Det passade ju perfekt idag när jag hade jätteont i halsen  och hela kroppen bara ömmade.

B&J smakförslag:

•Valfri glassmak

•Jordnötssmör
•Chokladsås
•Kolasås
•Sirap
•Nutella
•Marshmallow Fluff
•Oboy pulver

•Vit choklad
•Mörk choklad
•Mjölk choklad
•Torkade aprikoser
•Torkad frukt
•Valnötter
•Mandel
•Pecannötter
•Jordnötter
•Non-stop
•M&M's
•Daim
•Toblerone
•Marshmallows
•Digestive-kex
•Kaffebönor
•Karameller

Ja, vad man vill egentligen. Endast fantasin sätter gränser :o)


 
Vaniljglass, sirap, chokladsås, valnötter, digestive-kex & oboy pulver

Har ni några smakförslag?


matvetesallad med feta & rödbetor

Efter stan idag var det detta jag var sugen på, och det blev riktigt gott. Inspirationen fick jag härifrån fast lade till ruccola för vi hade det hemma och jag kände att det skulle passa bra ihop med rödbetorna och fetaosten. Angående falafeln brukar jag inte vara så mycket för halvfabfrikat egentligen, frysmat är inte riktigt my-thing om vi inte snackar qourn filéer så. Men dessa falafel"bullarna" var helt okej faktiskt! Riktigt goda, och så är dem ju ekologiska också, det är ju alltid ett plus ;) - Nutanas ekologiska falafel





 Matvetesallad med feta & rödbetor 4 portioner
  • 4 portioner matvete
  • 12 inlagda rödbetor
  • 150g fetaost
  • 1 liten påse ruccola
  • balsamvinäger

     1. Koka matveten enligt anvisningarna på paketet. 2. Tärna osten och dela betorna. 3. Skölj ruccolan och blanda med betorna och osten. 4. Blanda ner matvete och ringla balsamvinäger över.