Kalasbra

Jennie/kalsgott har nu en tävling där man kan vinna produkter från lyckas med mat för 500kr
som första pris och som andra pris produkter för 300kr!

Och självklart vill väl alla vara med? Tryck i så fall HÄR för att komma till tävlingen.

Morotskaks cupcakes

Finns det något härligare än cupcakes?
Jag är en riktig sucker för de här små bakelserna.
Här kommer ett jättegott recept på morotskaka fast i cupcake form,
med många goda kryddor och smaker. Saffran går att utesluta ifall ni inte gillar det.



24 små cupcakes

      • 3 ägg
      • 3 dl socker
      • 3 dl vetemjöl
      • 1 tsk vaniljsocker
      • 3 tsk bakpulver
      • 1 nypa salt
      • 1½ tsk kanel
      • 1 tsk kardemumma
      • 2 tsk ingefära
      • 1 uns saffran
      • 1 krm vaniljpulver
      • 1½ dl rapsolja
      • 4½ dl rårivna morötter

      • 60 g mjukt smör
      • 100 g philadelphiaost
      • 5 dl florsocker

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter.
3. Placera muffins formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4. Tärna smöret och rör samman med philadelphiaost och florsocker. Ställ i kylskåpet 10 minuter och bre på cupcakesen.


Tillbaka

För det första vill jag be om ursäkt för mitt dåliga bloggande.
Vi har bytt skola och det är sista året så det blir ganska fullt upp,
och då blir det oftast ingen tid över att blogga.

Men nu sitter jag här, Tar mig tid bara för att jag tycker ju att det är så kul att blogga om mat. Idag blir det dock inget recept utan jag tänkte ta tillfället i akt och tipsa om att just Du kan nu ta och nominera Din favorit matblogg till matbloggspriset 2009!
Då har du både chansen att kunna påverka själv och att vinna fina priser.

För att nominera Din favorit matblogg klicka HÄR!


Sommartårta

En tårta som får ens tankar att vandra till sommaren.
Minst lika lätt som den är snabb - att göra.
Gör gärna tårtan precis när den ska serveras. Grädden och krämen kan få marängen att smälta.



8 bitar

      • 2 marängbottnar 1 pkt 
      • 1 sats rabarberkräm
      • 3 dl vispgrädde
      • 500g färska jordgubbar 

Gör såhär

1. Vispa grädden. Varva marängbottnar, rabarberkräm och vispgrädde.
2. Skölj och dela jordgubbarna och toppa tårtan med dessa.