Cannelloni fyllda med spenat och pesto

Detta gjorde vi till middag idag. Det bästa är att man kan ju ändra fyllningen till att ha i-princip vad man vill. Jag tycker det är lättast att ha spenat som "basen" i fyllningen men man kan ju alltid testa sig fram. Denna varianten känns lite lyxig på en lördagskväll i alla fall med tanke på de soltorkade tomaterna.




Cannelloni fyllda med spenat och pesto 4 portioner

  • ca 200 g frusen spenat
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g champinjoner 
  • 40 g soltorkade tomater
  • 2 msk röd pesto 
  • Salt och peppar

  • 250 ml grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt och Peppar
  • 1 msk balsamvinäger

  • 10 pastarör
  • 150 g fetaost

1.
Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skiva svampen och soltorkade tomater och lägg tillsammans
med spenaten i en kastrull. Rör om tills spenaten är tinad, och rör då ner
delade tomater, pesto, salt och peppar. 3. Koka upp grädden med
pressad vitlök, vinäger, salt och peppar. 4. Koka pastarören i 4 minuter och
lägg dem sedan i kallt vatten. 5. Fyll rören med röran, lägg dem i en smord
form och häll grädden över. Smula sedan fetaosten över och grädda i ugnen
i 20 min .

Filibabba

åh vad gott!! =)

2009-02-01 / 18:22:11
URL: http://filibabba.blogg.se/
Umma

Snacka om god måltid. :) Canneloni är så smidigt och går att variera så.

2009-02-01 / 23:39:17
URL: http://umma.blogg.se/
carolina

canneloni är min favvo, brukar ha spenat och ricotta i :)

2009-02-02 / 10:29:28
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback