Cannelloni fyllda med spenat och pesto
Detta gjorde vi till middag idag. Det bästa är att man kan ju ändra fyllningen till att ha i-princip vad man vill. Jag tycker det är lättast att ha spenat som "basen" i fyllningen men man kan ju alltid testa sig fram. Denna varianten känns lite lyxig på en lördagskväll i alla fall med tanke på de soltorkade tomaterna.
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skiva svampen och soltorkade tomater och lägg tillsammans
med spenaten i en kastrull. Rör om tills spenaten är tinad, och rör då ner
delade tomater, pesto, salt och peppar. 3. Koka upp grädden med
pressad vitlök, vinäger, salt och peppar. 4. Koka pastarören i 4 minuter och
lägg dem sedan i kallt vatten. 5. Fyll rören med röran, lägg dem i en smord
form och häll grädden över. Smula sedan fetaosten över och grädda i ugnen
i 20 min .

Cannelloni fyllda med spenat och pesto 4 portioner
-
ca 200 g frusen spenat
-
100 g körsbärstomater
-
100 g champinjoner
-
40 g soltorkade tomater
-
2 msk röd pesto
-
Salt och peppar
-
250 ml grädde
-
1 klyfta vitlök
-
Salt och Peppar
-
1 msk balsamvinäger
-
10 pastarör
-
150 g fetaost
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skiva svampen och soltorkade tomater och lägg tillsammans
med spenaten i en kastrull. Rör om tills spenaten är tinad, och rör då ner
delade tomater, pesto, salt och peppar. 3. Koka upp grädden med
pressad vitlök, vinäger, salt och peppar. 4. Koka pastarören i 4 minuter och
lägg dem sedan i kallt vatten. 5. Fyll rören med röran, lägg dem i en smord
form och häll grädden över. Smula sedan fetaosten över och grädda i ugnen
i 20 min .
Filibabba
åh vad gott!! =)
Umma
Snacka om god måltid. :) Canneloni är så smidigt och går att variera så.
carolina
canneloni är min favvo, brukar ha spenat och ricotta i :)
Trackback