Morotskaks cupcakes

Finns det något härligare än cupcakes?
Jag är en riktig sucker för de här små bakelserna.
Här kommer ett jättegott recept på morotskaka fast i cupcake form,
med många goda kryddor och smaker. Saffran går att utesluta ifall ni inte gillar det.



24 små cupcakes

      • 3 ägg
      • 3 dl socker
      • 3 dl vetemjöl
      • 1 tsk vaniljsocker
      • 3 tsk bakpulver
      • 1 nypa salt
      • 1½ tsk kanel
      • 1 tsk kardemumma
      • 2 tsk ingefära
      • 1 uns saffran
      • 1 krm vaniljpulver
      • 1½ dl rapsolja
      • 4½ dl rårivna morötter

      • 60 g mjukt smör
      • 100 g philadelphiaost
      • 5 dl florsocker

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter.
3. Placera muffins formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
4. Tärna smöret och rör samman med philadelphiaost och florsocker. Ställ i kylskåpet 10 minuter och bre på cupcakesen.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback