Kyckling burgare

Dessa burgarna är riktigt goda verkligen!
De får en härlig och god smak av soltorkadtomat.

4 portiner

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 4 msk soltorkadtomat-sås FelixEller någon anna god dressing
  • Persilja
  • Salt & peppar

  • 4 hamburgerbröd
  • Tomat
  • Lök
  • Dressing
  • Gurka
     

Gör såhär

1. Blanda färsen med finhackad lök, ägg, ströbröd, soltorkadtomat-sås/dressing, persilja och kryddor.
2. Forma till fyra biffar och stek/grilla tills de är genom grillade/stekta.
3. Servera med bröd och eventuella tillbehör


Toscarutor

Istället för att göra helt vanliga kärleksmums bestämde jag mig för att göra dessa små underbaringar.
Det är som kärleksmums fast med kokostosca ovanpå istället för glasyr och sen kokos.
Mums vad gott det är! Jag varnar er, det räcker inte med en bit.

1 långpanna

  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • ½ dl ljust muscvadosocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 6 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 300 g smör
  • 4 dubbel daim á. 56 g

  • 100 g smör
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 8 dl kokosflingor
  • 4 dl socker
     

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda de torra ingrdienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Smäla smöret och häll enr det tillsammans med vatten. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
3. Häll i smeten i långpannan, hacka daimen grovt och strö över. Grädda kakan i mitten av ugnen 10-15 minuter.
4. Rör ihop smör, sirap, grädde, kokos och socker och låt dem koka samman i 5-10 minuter.
5. Bred kokosblandningen över kakan och grädda ytterligare 15-20 minuter i mitten av ugnen. Te ut kakan och låt den svalna innan du skär den i fyrkanter.


Potatissallad


 8 portioner

  • 2 burkar delikatesspotatis á . 660 g
  • 200 g fetaost
  • 300 d körsbärstomater
  • ½ - 1 dl sweetchilli
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Massa örter jag tog provencalska
     

Gör såhär

1. Skölj av potatisarna, dela varje potatis i 2 och läg dem i en plastbunke.
2. Tärna fetaost och halvera körsbärstomaterna, blanda med potatisen.
3. Tillsätt sweetchilli efer smak och vänd ner det.
4. Smaka av med kryddor. Tack bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
5. Smaka av med ytterligare kryddor, lägg upp på ett serveringsfat och garnera gärna med färskakryddblad. T.ex. oregano.


Min favorit

"godis" är cupcakes.
Om man nu kan kalla det godis, men min favorit bakelse är cupcakes borde väl funka?
Dessa är helt underbara. Men trots det slår inget choklad cupcakes (!)


12 st hallon cupcakes

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk citronsaft
  • 4 dl hallon

  • 3 dl florsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 dl hallon

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg, socker och strösocker riktigt pösigt.

2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i ägsmeten.
3. Blanda ner citronsaften i smeten och vänd sedan försiktigt ner hallonen. Placera muffinsformar på en muffinsplåt och fördela smeten jämt i formarna. Sätt in i ugnen 15 minuter.
4. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt och vänd försiktigt ner hallonen. Bre frostingen ovanpå de färdiggräddade cupcakesen.


Det finns inget bättre ...

Än nybakade cupcakes. Speciellt choklad cupcakes med en helt underbar choklad frosting ovanpå.
Mums! Garnera gärna med fint strössel.




12 st choklad cupcakes
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl dräddfil
  • 1 - 2 msk kalt kaffe
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g choklad 70% 

  

  • 50 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
2. Smält smöret och rör ner gräddfilen och kaffet, blanda sedan med äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
3. Hacka chokladen och smält i vattenbad. Blanda ner i smeten. Placera ut formar på en muffinsplåt och fördela smeten jämt i formarna. Grädda i mitten va ugnen 25 minuter.
4. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt och rör till sist ner kaffet.
5. Bred frostingen över cupcakesen och njut!


Ledighet

Jag har tagit lite ledigt ett tag från bloggen som ni säkert märkt.
Som en slags semster kan man säga.
Men jag kommer igen nu ikväll eller i morgon! :D

Tillägnat Jennie/kalasgott

Måste bara tipsa om att min favorit bloggerska (Jennie/kalasgott) har en ny tävling där man kan vinna ett "tryffelpaket" från tryffelshop. Var med och tävla du också, vettja!

klicka på bilden för att komma till tävlingen


Champinjontoast

Idag kände jag verkligen för en svamptoast. Eller egentligen för en kantarelltost.
Men är champinjon det enda man har hemma så får det bli det man använder!

Sen måste jag bara säga att för någon vecka sen eller två planterade vi Smultron och Jordgubbar i vår balkonglåda och de tar sig riktigt bra! Man kan redan se små skott sticka upp lite här och var.
Jag blir ju såklart hur glad som helst och kommer på massa goda sallader att ha med de i till sommarens grillning. Men jag antar att jag får vänta lite. Tills de faktiskt blir mogna också


1 portion
 

  • 1 skiva gott bröd
  • 2 mellanstora champinjoner
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • Salt & peppar
  • Smör att steka i

Gör såhär

1. Stek mackan i smör tills den är vackert gyllene.
2. Strimla champinjonerna och stek dem tills de är mjuka.
3. Blanda ner vispgrädde, parmesanost och salt & peppar.
4. Servera champinjon stuvningen på den stekta mackan.


Fattiga riddare

När min kompis sov över hos mig blev vi sjukt sugna på just detta till frukost när vi vaknade.
Eller tja, jag blev sugen, hon hade aldrig ätit det innan.
Men iaf, så vi letade fram "den stora rutiga kokboken" och slog upp fattiga riddare och satte igång.

Hur gott som helst blev det. Verkligen mums!




4 portioner 

  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 8 skivor formbröd
  • 1-2 tsk smör eller margarin

  • Socker & kanel
  • Frysta eller färska bär

Gör såhär

1. Vispa ägg, mjöl och 1 dl av mjölken klumpfritt.
2. Vispa ner resten av mjölken, undvik klumpar.
3. Vänd bröden i smeten och stek gyllenbruna på varje sida.
4. Blanda socker och kanel och vänd bröden i det, eller strö det över.
5. Servera med färska eller frysta bär.


Intresse?

När inspirationen inte överflödar (är det äns ett ord? Jaja, om inte så hittade jag nyss på det) i mig just nu undrar jag om det finns intresse för en möjlig tävling här på bloggen?
Om så är, meddela mig gärna i kommentar fältet. Och håll utkik. Om intresse finns, startas an tävling här på bloggen inom en snar framtid : )