Panerad kalkon med spenat- & fetapotatis
En anledning kan vara att vi till största delen äter sallader och därför blir det inte direkt några "recept" att lägga upp här. Men idag tog jag mig en titt bland mina bilder och hittade denna.
Kollade igenom bloggen och märkte att detta recept ännu itne var postat. Vilket är synd.
För denna rätten är verkligen jättegod.
Servera den gärna med en tomatsalsa. Det är enkelt att göra. Bara att hacka tomat och blanda med hackad basilika och sedan salta och peppra efter smak.

4 portioner
- 400g kalkonfilé
- 1 ägg
- Ströbröd
- Salt &peppar
- 600g delikatesspotatis
- 200g fetaost
- 130g färskspenat
- Salt & peppar
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 225º. Vispa sönder ägget och vänd kalkonfilén i det. Blanda ströbröd med salt och peppar.
2. Vänd kalkonfilén i ströbrödet och stek tills den är genomstekt. Skär den i 2 cm tjocka skivor.
3. Dela potatisarna och lägg dem i ett ugnssäkert fat. Smula över fetaost. Stek spenaten lätt i en stekpanna tills den är mjuk och lägg tillsammans med potatisen i fatet.
4. Salta och peppra efter smak och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Mmm detta såg jättegott ut!
mums för potatis! jag har blivit värsta frälst på det igen :P men inget slår färskpotaits.. =)
Härlig blogg! Följa varandra via bloglovin? :)
Hehe ja det var ju ett sammanträffande. Hoppas du får glädje av receptet!
Hihi kul att jag än en gång kan vara behjälplig!