Rabarber smulpaj med kokos
Vi firade en födelsedag här hemma igår, Magnus fyllde nämligen 42.
Så dagen i ära bakade jag en rabarber smulpaj åt honom
och den blev riktigt lyckad faktiskt.
Testade en ny variant med kokos i smulet och det blev som sagt, riktigt lyckat.
Servera gärna pajen med vaniljsås eller vaniljvisp.

8 bitar
- 2 rabarberstjälkar
- 125g smör
- ¾ dl strösocker
- ¾ dl kokos
- 1¼ dl vetemjöl
- ¾ havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200º. Ansa och skölj rabarbern. Tärna dem och lägg i en smord ugnsfastform.
2. Tärna smöret och nyp samman med sockret, tills det inte är några klumpar.
3. Blanda kokos, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker. Blanda med smörblandningen.
4. Se till att blandningen är jämn, utan klumpar, och fördela den sedan jämnt över rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills den är gyllene.
ååh vad gott! =)
men åhh! jag som inte skulle äta onyttigt i veckan, haha blir frestad nu ;) finns inget bättre än paj med vaniljsås!
mums vad gott :)
vad fin bloggen är :)
hoppas att du mår bra och att du har haft en bra sommar så här långt?! :)
du får ha en finfin dag och en bra helg :) kram på dig
:) det kan vara härligt med ledighet också :) snart börjar du skolan va?:) ha det fint :) kramkram
Kokos i paj är fantastiskt gott! :P
www.helenaljunggren.com
Åh så gott. Cocos kan man aldrig få för mycket av :)