Isthé

På midsommar bjöd jag på den här härliga "drinken" till förrätten. Hur gott som helst verkligen.
Själv älskar jag thé i alla dess former och en svalkande isthé kändes helrätt till förrätten som förövrigt bestod av varsin melonklyfta och ett gäng jordgubbar. Riktigt somrigt och gott, precis som midsommar ska vara!

1 liter isthé

  • 1 liter vatten
  • 7 påsar Dilmah roobios
  • 1 citron
  • 15 frysta jordgubbar
  • ½ dl fint strösocker

Gör såhär

1.
Koka upp vattnet och lägg i påsarna. Låt ligga och dra 5-7 minuter.
2. Skiva citronen. Rör försiktigt ner jordgubbar och skivad citron.
3. Rör ner sockret och ställ i kylskåp i minst 2 timmar för att kallna.
4. Sila och servera med isbitar.


mikka

svar: jag kommer skriva precis hur mycket jag har gått upp. i vanliga fall äter jag nog runt 2000 på vardagarna och 3000-4000 på helgerna (A)

2009-06-28 / 18:08:44
linn

åh, jag gjorde iste imorse jag med! Såå fräscht och gott :-)

2009-06-29 / 10:21:46
URL: http://www.metrobloggen.se/henriksdotter
carolina

sommrigt! man kanske kan spetsa med alkohol också? hehe ;)

2009-06-29 / 16:47:37
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Matlust

Vad gott det verkar vara! =)

2009-07-06 / 14:11:34
URL: http://matlust.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback