Isthé
På midsommar bjöd jag på den här härliga "drinken" till förrätten. Hur gott som helst verkligen.
Själv älskar jag thé i alla dess former och en svalkande isthé kändes helrätt till förrätten som förövrigt bestod av varsin melonklyfta och ett gäng jordgubbar. Riktigt somrigt och gott, precis som midsommar ska vara!

Själv älskar jag thé i alla dess former och en svalkande isthé kändes helrätt till förrätten som förövrigt bestod av varsin melonklyfta och ett gäng jordgubbar. Riktigt somrigt och gott, precis som midsommar ska vara!

1 liter isthé
- 1 liter vatten
- 7 påsar Dilmah roobios
- 1 citron
- 15 frysta jordgubbar
- ½ dl fint strösocker
Gör såhär
1. Koka upp vattnet och lägg i påsarna. Låt ligga och dra 5-7 minuter.
2. Skiva citronen. Rör försiktigt ner jordgubbar och skivad citron.
3. Rör ner sockret och ställ i kylskåp i minst 2 timmar för att kallna.
4. Sila och servera med isbitar.
mikka
svar: jag kommer skriva precis hur mycket jag har gått upp. i vanliga fall äter jag nog runt 2000 på vardagarna och 3000-4000 på helgerna (A)
linn
åh, jag gjorde iste imorse jag med! Såå fräscht och gott :-)
carolina
sommrigt! man kanske kan spetsa med alkohol också? hehe ;)
Matlust
Vad gott det verkar vara! =)
Trackback